Ρεκόρ αιτήσεων στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 μεν, αλλά… «είναι λίγα τα λεφτά Άρη»!

Μικρότερο κατά 1/3 το κονδύλι σε σχέση με την προηγούμενη ενίσχυση

Must Read

Πάνω από 700.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτημα για την ένταξή τους στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ωστόσο εκτιμάται ότι τα ποσά που θα διανεμηθούν θα είναι πολύ χαμηλότερα από την προηγούμενη ενίσχυση.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα myBusinessSupport θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις σήμερα το βράδυ, ενώ η επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 6 έχει προγραμματιστεί να διαθέσει 500.000.000 ευρώ, έναντι 1,5 δισ. ευρώ στον 5ο κύκλο. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ενισχύσεων είναι το ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της χώρας, που αποδεικνύει την ανάγκη της αγοράς για άμεση ρευστότητα.

Από τις 19 Φεβρουαρίου που είχαν κατατεθεί 400.000 αιτήσεις, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 700.000. Υπενθυμίζεται όμως, πως ο ίδιος αριθμός αιτήσεων είχε υποβληθεί και στον 5ο κύκλο της ενίσχυσης, ωστόσο, μόλις έγιναν γνωστά τα κριτήρια του υπουργείου Οικονομικών, εξαιρέθηκε το 51% των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και στην 6η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία όμως διαθέτει ένα κονδύλι μικρότερο κατά 1/3 από την προηγούμενη ενίσχυση.

Μόνο για απώλεια τζίρου τον Ιανουάριο

Ο 6ος κύκλος αφορά την απώλεια τζίρου μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, ενώ το κατώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος στα 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 5-7 Μαρτίου.

Ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζομένους, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζομένους και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζομένους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζομένους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This