Έρχονται άγριες μέρες – Άμεσο «ξεπάγωμα» πλειστηριασμών ζητά η Κομισιόν!

Η έντονη παρέμβαση της Κομισιόν για να χάσουν τις περιουσίες τους οι Έλληνες!

Must Read

Την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών το συντομότερο ζητά με αρκετά επιτακτικό τρόπο η Κομισιόν από την κυβέρνηση, μέσω της 9ης έκθεσης αξιολόγησης της αποκαλούμενης μεταμνημονιακής εποπτείας, ενώ τονίζει την αβεβαιότητα στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που συνδέονται άμεσα με την πορεία του τουρισμού.

Η Επιτροπή παρεμβαίνει με αρκετά έντονο τρόπο, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο γενικό «πάγωμα» που επιβλήθηκε τον Νοέμβριο με το lockdown. Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο της υιοθέτησης αυστηρότερων περιορισμών για τον έλεγχο της πανδημίας, η κυβέρνηση ανέστειλε στα τέλη του 2020 όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για όλες τις κατηγορίες των δανειοληπτών, αναστέλλοντας μεταξύ άλλων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για πλειστηριασμούς, οι οποίες μπορεί να κρατούν αρκετούς μήνες.

Η γενική αναστολή, τονίζεται, εάν παραταθεί θα προκαλέσει προβλήματα στην αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές αρχές να υιοθετήσουν σύντομα προσωρινά και στοχευμένα μέτρα αναστολής, διατηρώντας την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών. Δηλαδή, να αρχίσουν εκ νέου οι πλειστηριασμοί για όλους, με εξαίρεση πιιθανόν την πρώτη κατοικία των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This