Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Σήμερα η τελευταία ευκαιρία – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021. Σήμερα, Παρασκευή 26/2/2021, είναι η τελευταία ημέρα, καθώς εκπνέει η προθεσμία και δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.

Είτε κάποιος θέλει να καταβάλει τα τέλη του 2021, είτε να καταθέσει τις πινακίδες του, πρέπει να το κάνει μέχρι και σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Πώς μπορείτε να κάνετε την πληρωμή

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούν να πληρώσουν με τον κωδικό που έχουν μέσω mobile banking ή web banking, ενώ μπορούν επίσης να πληρώσουν σε υποκαταστήματα τραπεζών και τα ΕΛΤΑ.

Πώς κάνετε την κατάθεση πινακίδων

Πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας, λήγει η προθεσμία και για την κατάθεση των πινακίδων, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα mycar.

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν τα στοιχεία διεύθυνσής τους, το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος και θα πρέπει να κρατάνε στο σπίτι τους τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Σε περίπτωση μετακίνησης του οχήματος, τα πρόστιμα φτάνουν από 10 χιλιάδες έως 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ επίκειται και αφαίρεση του διπλώματος για 3 χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ