Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Πότε θα λάβετε τη δεύτερη δόση – Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Must Read

Δόθηκε την περασμένη Τετάρτη, 3/3, το πρώτο τμήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η δεύτερη εκταμίευση.

Περιθώριο μέχρι τις 16 Μαρτίου έχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η επιδότηση των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων και το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» για τα επιχειρηματικά δάνεια, θα αποτελέσουν τα βασικά «όπλα» για την ενίσχυση των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα.

Χιλιάδες επιχειρήσεις «μένουν έξω» από την Επιστρεπτέα 

Σχετικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και τις επιχειρήσεις που μένουν εκτός, ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι «χθες καταβλήθηκε το πρώτο τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής 6, περίπου 158 εκατ. ευρώ. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και δεύτερη εκταμίευση. Θέσαμε κάποια κριτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή, τα οποία πρέπει να τηρούνται ώστε να αποδειχτεί ότι κάποιος πλήττεται.

Από όσους έκαναν αιτήσεις, 138 χιλ. επιχειρήσεις δήλωσαν τζίρο τον Ιανουάριο 2021, υψηλότερο του 2020. 188 χιλ. επιχειρήσεις δεν δήλωσαν 200 ευρώ τζίρο αναφοράς τον Ιανουάριο 2020. Όταν δίνεις 500 ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου σε κάποιον που πρέπει να πλήττεται, πρέπει να αποδειχτεί αυτό. Θα υπάρξει και άλλη επιστρεπτέα τον Απρίλιο. Βάλαμε τον τζίρο του 2020 σε σχέση με το 2019.

194 χιλιάδες επιχειρήσεις δήλωσαν ότι πήγαν καλύτερα το 2020 σε σχέση με το 2019. Μέχρι τώρα όλες οι επιστρεπτέες πηγαίνουν με τον τζίρο. Οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. Έχουμε δώσει 7 δισ. σε 550 χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας. Έχουμε μειώσει την προκαταβολή φόρου, έχουμε καλύψει ενοίκια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε μέρος της ζημιάς».

Για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την 1η Ιανουαρίου 2021
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν έναν έως πέντε εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των πέντε εργαζομένων και έως είκοσι εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των είκοσι εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021

Ένα από τα βασικά κριτήρια για την καταβολή της ενίσχυσης είναι να καταγράφεται τον Ιανουάριο μείωση τζίρου σε ποσοστό τουλάχιστον 20% και να μην καταγράφεται αύξηση τζίρου μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This