Την Τετάρτη 10/3 η καταβολή αναδρομικών σε 25.000 κληρονόμους συνταξιούχων

Μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθούν και επιδόματα ανεργίας, άδειας μητρότητας και προγραμμάτων απασχόλησης, μεταξύ άλλων

Must Read

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου θα καταβληθούν αναδρομικά σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει ο φορέας στις αρχές του έτους.

Πρόκειται για αναδρομικά της περιόδου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, μόνο όμως για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις, κατά παρέκκλιση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε επιδικάσει επιστροφές και για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα. Επ’ αυτού μάλιστα εκκρεμεί και νέα απόφαση του ΣτΕ, που αναμένεται να εκδοθεί το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή για όσους είχαν υποβάλει ήδη αιτήσεις και εκκρεμεί η επισύναψη των δικαιολογητικών που απαιτούνται (Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς, Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών, Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης).

Περαιτέρω καταβολές σε δικαιούχους

Από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε ότι από σήμερα ως την Παρασκευή θα καταβληθούν επίσης 12.100.000 ευρώ σε 690 δικαιούχους για την απονομή εφάπαξ, 8.800 ευρώ σε 14 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης, 185.000 ευρώ σε 580 δικαιούχους για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων παροχών υγείας σε ασφαλισμένους, 300.000 ευρώ σε 140 δικαιούχους για το επίδομα συμπαράστασης του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ, 34.000.000 ευρώ σε 75.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, 45.000.000 ευρώ σε 40.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και 500.000 ευρώ σε 950 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This