Σε ξένα funds η περιουσία των Ελλήνων, με τις τράπεζες να έχουν (ξε)πουλήσει δάνεια συνολικού ύψους 38,9 δισ. ευρώ!

Εν μέσω lockdown συνεχίστηκε ακάθεκτη η πώληση των χαρτοφυλακίων χιλιάδων επιχειρήσεων, επαγγελματιών, αγροτών και ιδιωτικών υπαλλήλων

Must Read

Στα «κοράκια» των ξένων funds έχει περάσει η περιουσία των Ελλήνων πολιτών, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ιδιωτικών υπαλλήλων συνεχίζουν να περνούν στα χέρια των funds και έχουν πουληθεί και κατά τη διάρκεια των lockdowns!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι συστημικές τράπεζες της χώρας μας έχουν πουλήσει δάνεια συνολικού ύψους 38,9 δισ. ευρώ, τα οποία θα εισπράξουν τα ξένα funds και οι εγχώριοι διαχειριστές που έχουν ορίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το τελευταίο τρίμηνο του 2020, που η χώρα μας βρισκόταν σε lockdown, υπήρξε αύξηση των πωλήσεων δανείων, τα οποία πλέον διαχειρίζονται οι εταιρίες διαχείρισης, γνωστές και ως «servicers». Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των δανείων αυξήθηκε κατά 6,2 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 38,93 δισ. ευρώ, έναντι 32,66 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2020.

Επιχειρηματικά

Στα χέρια των εταιριών διαχείρισης βρίσκονταν, στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2020, επιχειρηματικά δάνεια ύψους 13,9 δισ. ευρώ, όταν στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου είχαν περάσει στα χαρτοφυλάκιά τους δάνεια ύψους 11,3 δισ. ευρώ.

Ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών

Αύξηση σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ σημείωσαν τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών ύψους 934.000.000 ευρώ, με το συνολικό ύψος τους που διαχειρίζονται πλέον τα funds να αγγίζει τα 6,08 δισ. ευρώ.

Καταναλωτικά και στεγαστικά

Μαζικά φαίνεται πως βγήκαν από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών χιλιάδες στεγαστικά δάνεια, προκειμένου την είσπραξή τους να αναλάβουν τα ξένα funds. Αναλυτικά, τα στεγαστικά δάνεια που πέρασαν στα χέρια των «κορακιών» μόνο στο δ’ τρίμηνο έφτασαν τα 2,94 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν συνολικά σε 7,347 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τα καταναλωτικά δάνεια που έχουν αγοράσει οι ξένοι διαμορφώνονται σε 11,51 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This