Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει στα έντυπα Ε1 και Ε2 για τα ενοίκια

Must Read

Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να εξελιχθούν σε δύσκολη υπόθεση, καθώς άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε θα ανοίξει το Taxisnet προκειμένου να υποδεχθεί τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δηλώσεις του Ε1 θα ξεκινήσουν τον Μάιο. Στο συγκεκριμένο έντυπο, λόγω της πανδημίας και των μέτρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναμένεται να προστεθούν κάποιοι νέοι κωδικοί.

Τι θα γίνει με τεκμήρια

Μεγάλο θέμα αποτελούν τα τεκμήρια. Και αυτό γιατί, τα εισοδήματα που θα δηλώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα είναι πολύ μειωμένα, ενώ και τα έκτακτα επιδόματα που δόθηκαν των 534 ευρώ είναι αφορολόγητα. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως θα καλυφθούν οι τεκμαρτές δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται ειδικές ρυθμίσεις, όπως είναι είτε η πλήρης απαλλαγή τους από τα τεκμήρια ειδικά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2020, είτε η μείωση της τεκμαρτής δαπάνης ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων τους.

«Παγίδα» οι ηλεκτρονικές αποδείξεις

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις, κρύβουν παγίδα έξτρα φόρου για τους φορολογούμενους που δεν κατάφεραν το 2020 να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με δαπάνες που πραγματοποίησαν με ηλεκτρονικό χρήμα.

Προσυμπληρωμένοι κωδικοί στα ενοίκια

Όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά τα έντυπα Ε1 και Ε2 θα είναι προσυμπληρωμένα με τα ποσά των ενοικίων. Σημειώνεται ότι πέρυσι έγινε μια σχετική τακτοποίηση των παλαιών δηλώσεων και οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τις δηλώσεις στη σχετική πλατφόρμα. Ο στόχος είναι όλα τα στοιχεία από τα ενοίκια που υπάρχουν στις δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων να περάσουν απευθείας στις φορολογικές δηλώσεις 2021, καθώς και τα στοιχεία από τις δηλώσεις Covid.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This