Η… κατάδυση της τουρκικής λίρας διέκοψε προσωρινά τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης!

Societe Generale: Ανοίγει ο δρόμος για νομισματική κρίση

Must Read

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε σήμερα το πρωί τις συναλλαγές μετά την ισχυρή πτώση του κύριου δείκτη του, που ακολούθησε την πτώση της τουρκικής λίρας η οποία υποτιμήθηκε μετά την απόλυση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι συναλλαγές διακόπηκαν για 35 λεπτά της ώρας για να επαναληφθούν στις 09:30 (ώρα Ελλάδας), αφού ο κύριος δείκτης είχε σημειώσει πτώση κατά 6,65%. Η διακοπή των συναλλαγών έγινε στο πλαίσιο μηχανισμού που προβλέπει τη διακοπή αυτή σε περιπτώσεις ισχυρών διακυμάνσεων των τιμών των μετοχών.

Η λίρα υποχώρησε στα 8,48 έναντι του δολαρίου νωρίς τη Δευτέρα. Συναλλασσόταν με πτώση 8,8% στα 7,85 ανά δολάριο στις 10:07 π.μ. στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε ακόμα: Οι αγορές συναλλάγματος της Ασίας γύρισαν την πλάτη στη τουρκική λίρα

Societe Generale: Ανοίγει ο δρόμος για νομισματική κρίση

«Η λίρα της Τουρκίας ενδέχεται να υποστεί βαθύτερες απώλειες τις επόμενες εβδομάδες, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανή νομισματική κρίση», ανέφερε η γαλλική τράπεζα Societe Generale σε έκθεσή της και συνέχισε: «Η λίρα αναμένεται να εξασθενήσει σε 9,7 ανά δολάριο το δεύτερο τρίμηνο, 9 το τρίτο τρίμηνο και 9,3 ανά δολάριο τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους».

«Χωρίς πολλά αποθέματα για την υπεράσπιση του νομίσματος και λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη έξοδο του ξένου και τοπικού επενδυτικού κεφαλαίου, μπορεί να είναι δύσκολο για την Τουρκία να αποφύγει άλλη μια νομισματική κρίση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο σχεδιαστής στρατηγικής της Societe Generale, Phoenix Kalen.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This