Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Must Read

Μπορεί να έκλεισε προς το παρόν η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιούωστόσο η πρώτη δόση του Επιδόματος Παιδιού στους δικαιούχους θα καταβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Τι θα ληφθεί υπόψιν για τη χορήγησή του

  • θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019
  • την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα δοθεί η πρώτη διμηνιαία δόση (Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου)

Επίδομα Παιδιού: Αυτά είναι τα ποσά

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο

Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Πρώτη δόση:
Στις 31 Μαρτίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και όλους όσους θα υποβάλουν αίτηση έως τα μέσα Μαρτίου.

Δεύτερη δόση:
Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση:
Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τέταρτη δόση:
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πέμπτη δόση:
Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση:
Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά στους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This