Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Δείτε απευθείας: Ομιλία Μητσοτάκη στην παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου του Ταμείου Ανάκαμψης

Το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει 58 μεταρρυθμίσεις και 112 επενδύσεις, προκειμένου να εκταμιευθούν κονδύλια συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στις 10:30 στη ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης των 170 έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το Σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού και τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκο Μαντζούφα.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει 58 μεταρρυθμίσεις και 112 επενδύσεις, προκειμένου να εκταμιευθούν κονδύλια συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία, με τη μορφή δανείων και επιχορηγήσεων.

Θυμίζουμε ότι για την «υποδοχή» των ευρωπαϊκών κονδυλίων δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος θεωρητικά θα λειτουργεί αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των έργων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση άλλων έργων από τον λογαριασμό αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ