Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Η μεγάλη κοροϊδία με τα πολυσυζητημένα tablets συνεχίζεται!

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο αν τα vouchers των 200€ θα δοθούν... προτού λήξει η σχολική χρονιά

Με τεράστια καθυστέρηση και πολύ αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια προχωρά η διαδικασία για τη χορήγηση ηλεκτρονικών συσκευών προς τους μαθητές.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και λίγο προτού λήξει άλλη μία σχολική χρονιά, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη πότε θα διατεθούν τα vouchers ύψους 200 ευρώ!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Στη δεύτερη φάση η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, για τα κριτήρια στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Επιλέξιμος εξοπλισμός

  • Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)
  • Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

Κάθε επιταγή μπορεί να καλύψει είτε το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση) είτε μέρος του συνολικού κόστους, εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερβαίνει την αξία των διατιθέμενων επιταγών, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τον δικαιούχο. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της ενίσχυσης-ποσό εξαργύρωσης δεν μπορεί να υπερβεί το πραγματικό κόστος του προμηθευόμενου επιλέξιμου εξοπλισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στα παραστατικά της αντίστοιχης συναλλαγής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ