Κυριακή 9/5/2021

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα ανοίγει το Taxisnet – Όσα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Πώς θα διαμορφωθεί η φετινή δήλωση

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις 2021, καθώς ακόμη υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν από το οικονομικό επιτελείο.

Η δύσκολη εξίσωση των φετινών δηλώσεων

Εκατομμύρια φορολογούμενοι βρέθηκαν το 2020 με κλειστές επιχειρήσεις ή χωρίς μισθό, με ένα επίδομα της τάξης των 534 ευρώ. Οι ανατροπές που έφερε η πανδημία στην οικονομία της χώρας, θα αλλάξουν τα φετινά δεδομένα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Στο «αέρα» οι αποφάσεις για:

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να επαναλάβει το μοντέλο που εφάρμοσε πέρυσι, το οποίο προβλέπει παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις και χορήγηση έκπτωσης φόρου στους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το εκκαθαριστικό της εφορίας

Τι θα γίνει με τα τεκμήρια

Για τα τεκμήρια δρομολογείται η έμμεση απενεργοποίησή τους για τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία και απειλούνται με την επιβολή έξτρα φόρου.

Τι προβλέπεται για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις το βασικό σενάριο προβλέπει να μην ισχύσει ειδικά για φέτος (εισοδήματα 2020) το πρόστιμο που επιβάλλεται με συντελεστή 22% στις αποδείξεις που θα λείπουν, δηλαδή στη διαφορά ανάμεσα στο απαιτούμενο ύψος δαπανών και στο ύψος των δαπανών που έγιναν με ηλεκτρονικό χρήμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ