Δευτέρα 17/5/2021

Μας κάνει πλάκα η Λαγκάρντ; Ανακάλυψε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες

Δηλώσεις για τα αυτονόητα από την ισχυρή κυρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η ισχυρή κυρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, προφανώς μας ειρωνεύεται όταν κάνει δηλώσεις για τα αυτονόητα, για αυτά δηλαδή που βλέπει όλος ο κόσμος και ας μην διαθέτει με τα κιλά τα πτυχία επί των οικονομικών!

Έτσι ανέφερε σήμερα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται αυτή τη στιγμή σε «δύο δεκανίκια», στα δημοσιονομικά και νομισματικά προγράμματα που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την παρατήρηση έκανε μιλώντας σε εκδήλωση του Reuters και προειδοποίησε ότι τα προγράμματα δεν πρέπει να σταματήσουν μέχρι να ανακάμψει απόλυτα η οικονομία. «Φανταστείτε έναν ασθενή ο οποίος αναρρώνει από ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ακόμη χρησιμοποιεί πατερίτσες για να μπορεί να βαδίζει. Δεν θα ήταν σωστό να του αφαιρέσουν οποιαδήποτε από τις δύο αυτές πατερίτσες – δηλαδή, είτε τη νομισματική, ή τη δημοσιονομική βοήθεια – πριν να είναι σε θέση να περπατά χωρίς υποβοήθηση» ήταν η επίμαχη δήλωση της Λαγκάρντ.

Τα όσα δήλωσε η Λαγκάρντ είναι απλά η επίσημη αποδοχή των όσων έρχονται στο οικονομικό πεδίο και τα αντιλαμβανόμαστε όλοι μας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ