«Μαύρες» προβλέψεις από την Deutsche Bank για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η γερμανική τράπεζα «βλέπει» ρυθμό ανάπτυξης μικρότερο ακόμα και από εκείνο του δυσμενούς σεναρίου που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση

Must Read

Στα… τάρταρα ρίχνει τις προβλέψεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε έκθεσή της, καθώς εκτιμά ότι φέτος η Ελλάδα θα «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 2%, σε αντίθεση με το 4,8% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό, ενώ απέχει… έτη φωτός ακόμα και από το δυσμενές σενάριο που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για ανάπτυξη 3,3%.

Πρόκειται για τη χειρότερη πρόβλεψη που έχει δημοσιοποιηθεί για την ελληνική οικονομία, που σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί θα είναι η δεύτερη μικρότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη μετά το 1,5% της Ολλανδίας. Η τράπεζα μεταθέτει την πρόβλεψη για σημαντική ανάκαμψη το 2022, αναμένοντας ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα πάνω από το 6%.

Η Deutsche Bank υπολογίζει ότι το έλλειμμα της χώρας την επόμενη διετία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθώς από 9,6% του ΑΕΠ πέρυσι, φέτος θα μειωθεί στο 7,2% του ΑΕΠ και θα διατηρηθεί στο 7,4% το 2022, υψηλότερα από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών για τη διετία 2021-2022. Όλες οι προβλέψεις για τη χώρα μας αλλά και τις χώρες της Ε.Ε., βασίζονται στην υπόθεση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει ενεργοποιηθεί στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This