Κυριακή 9/5/2021

Αναστολή ενός μήνα στις πληρωμές επιταγών και συναλλαγματικών Απριλίου

Το μέτρο αφορά και επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020 και ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ

Κατά 30 ημέρες αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών κατά το χρονικό διάστημα 1 έως 30 Απριλίου, σύμφωνα με νέα απόφαση, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που:

  • έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή,
  • έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού, με δραστηριότητα που εμπίπτει στους πληττόμενους ΚΑΔ και εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του 40% για την περίοδο Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έτους 2019,
  • ιδρύθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020 και ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Το κριτήριο που προβλέπει την πτώση του τζίρου κατά τη διάρκεια του 2020 κατά τουλάχιστον 40% σε σχέση με το 2019 υπολογίζεται ως εξής:

  1. για τις επιχειρήσεις που είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ, είτε αυτές τηρούν απλογραφικά βιβλία είτε τηρούν διπλογραφικά, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα του κύκλου εργασιών μηνών Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου 2019 και συγκρίνεται με το αντίστοιχο του 2020, εάν παρουσιάζει μείωση κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 40%,
  2. για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή είναι υποκείμενες και απαλλασσόμενες, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων μηνών Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου 2020. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη το 25% των ακαθάριστων εσόδων της δήλωσης του φορολογικού έτους 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ