Κυριακή 16/5/2021

Αδιανόητο φιάσκο με το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Ούτε ευρώ δεν έχει δοθεί, παρά τους πανηγυρισμούς!

Θυμάστε τους πανηγυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το χρήμα που θα ερχόταν με την σέσουλα από το περιβόητο ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης; Υποτίθεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020, θα γέμιζαν τα ταμεία με τόσα δισεκατομμύρια που δεν θα ξέραμε τι θα τα κάνουμε. Γι’ αυτό και στήθηκε η περιβόητη επιτροπή Πισσαρίδη, προκειμένου τα υποτιθέμενα λεφτά να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Άνθρακες ο θησαυρός! Μέχρι αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχει έρθει ούτε ευρώ στην ελληνική οικονομία, αλλά το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δεν διαθέτει ούτε σεντ! Αφού για να εξοικονομήσει τα 750 δις, θα έπρεπε να έχει δανειστεί. Για να δανειστεί όμως θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τα 27 κοινοβούλια των κρατών μελών.

Ήδη έχουμε την τρικλοποδιά από την Γερμανία, όπου το συνταγματικό δικαστήριο έχει συλλέξει πρόσφυγες τις οποίες και μελετά. Μπορεί να απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα ότι κι αν διαβάζετε. Αντίθετα, η συμπεριφορά του δείχνει ότι οι πρόσφυγες που γίνονται κατά του ταμείου ανάκαμψης έχουν συνταγματική βάση.

Υπάρχουν όμως ακόμα εννιά κράτη – μέλη που δεν έχουν εγκρίνει το σχέδιο. Μπορεί χώρες όπως η Ρουμανία και η Ολλανδία που το καθυστερούν να μην εμπνέουν ανησυχία για τις προθέσεις τους, υπάρχουν όμως χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία οι οποίες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να το εγκρίνουν!

Σε κάθε περίπτωση, τα δισεκατομμύρια δεν ήρθαν το 2020, είναι αμφίβολο εάν θα έρθουν και το 2021. Θα μας μείνουν όμως οι φιέστες με τα σχέδια Πισσαρίδη και τα «Ελλάδα 2.0». Μηδέν εις το πηλίκιο που θα έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ