Η Αναπτυξιακή Τράπεζα δίνει δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την Τετάρτη και θα γίνεται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr

Must Read

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για χορήγηση δανείων επενδυτικού σκοπού σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενεργοποιεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).

Το ύψος των επενδυτικών δανείων αρχίζει από τα 25.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως το 1.500.000 ευρώ, με τη διάρκεια αποπληρωμής τους να κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια.

Τα δάνεια θα χορηγούνται από τις 10 συνεργαζόμενες τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Αττικής, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας) με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους προς τις επιχειρήσεις, αφού η συνεργασία με τη Hellenic Development Bank προσφέρει δυνατότητα περιόδου χάριτος έως δύο έτη. Το επιτόκιο κάθε δανείου είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.

Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει αύριο, Τετάρτη και θα γίνεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων, στον δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr.

Το αίτημα θα προσδιορίζει την τράπεζα επιλογής από την οποία επιθυμεί να δανειοδοτηθεί μία επιχείρηση και στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλλει το αίτημα στην τράπεζα της επιλογής του, από την οποία θα αξιολογείται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν γρηγορότερα τις αναγκαίες επενδύσεις τους, προκείμενου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στην πραγματικότητα μετά την πανδημία.

Β. Παπ.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This