Συνήγορος του Πολίτη: Επιβάλλεται η έκδοση αναλυτικού επανυπολογισμου των συντάξεων

Αρκετοί πολίτες διαμαρτύρονται, επειδή ο ΕΦΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει απόφαση επανυπολογισμού της σύνταξής τους

Must Read

«Χαστούκι» στις ηγεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ από τον Συνήγορο του Πολίτη για τα ενημερωτικά των συνταξιούχων.

Η ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει την υποχρέωση της διοίκησης για έκδοση διοικητικών πράξεων αναπροσαρμογής και επανυπολογισμού των συντάξεων, οι οποίες θα εμπεριέχουν τον αναλυτικό τρόπο επανυπολογισμού τους και θα παρέχουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αναδείξει η «δημοκρατία», ο πρώτος επανυπολογισμός των συντάξεων, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, που ολοκληρώθηκε το 2019, βρίθει λαθών, ενώ το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) κάνει λόγο για λανθασμένο ή μη επανυπολογισμό 600.000 συντάξεων. Με δεδομένο ότι έπεται και δεύτερος επανυπολογισμός, ώστε να δοθούν οι αυξήσεις σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης (ν. 4670), είναι βέβαιο ότι από αυτόν θα προκύψουν ποσά συντάξεων εκτός πραγματικότητας.

Αρνείται να χορηγήσει αποφάσεις επανυπολογισμού σύνταξης

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε σημαντικό αριθμό αναφορών πολιτών που διαμαρτύρονται, επειδή ο ΕΦΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει απόφαση επανυπολογισμού της σύνταξής τους, που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016.

Ο Συνήγορος του Πολίτη με πόρισμά του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη επισημαίνει ότι «μόνο η έκδοση διοικητικών πράξεων επανυπολογισμού συντάξεων για καθένα συνταξιούχο, οι οποίες θα εμπεριέχουν τον αναλυτικό τρόπο και το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού της σύνταξης και θα δίνουν στους ενδιαφερομένους τη δυνατότητα να προσφύγουν κατά αυτών, μπορεί να διασφαλίσει µε αποτελεσματικό τρόπο τόσο την ορθή τήρηση των βασικών αρχών που πρέπει να τηρεί η Δημόσια Διοίκηση κατά τη δράση της, όσο και τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This