Δευτέρα 14/6/2021

Κοινωνικός τουρισμός 2021-2022: Έρχονται αλλαγές – Αυξάνονται κονδύλια και δικαιούχοι

Στόχος η ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων και η χρήση του προγράμματος από περισσότερες οικογένειες

Αύξηση των δικαιούχων, αλλά και των κονδυλίων σχεδιάζει για την περίοδο 2021-2022 η κυβέρνηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται στα μέσα Ιουνίου.

Στόχος είναι, αφενός, η ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων που προσπαθούν να καλύψουν μέρος των απωλειών τους, αφετέρου, να κάνουν χρήση του προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες, καθώς η πανδημία έχει επιφέρει ραγδαία μείωση εισοδημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, μετά τον τριπλασιασμό των διαθέσιμων κονδυλίων από τον ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι των voucher ήταν περίπου 300.000 εργαζόμενοι και άνεργοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα voucher του περυσινού προγράμματος από τους δικαιούχους, το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.

Κοινωνικός τουρισμός 2021-2022

Με αυτά τα δεδομένα, οι αλλαγές που προωθούνται θα εστιάζουν στην αύξηση του ποσού της επιδότησης ειδικά για τον Αύγουστο και την αύξηση του ποσοστού των κλινών που υποχρεωτικά διαθέτουν οι ξενοδόχοι για το πρόγραμμα τον συγκεκριμένο μήνα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις και ανώτατο ποσό συμμετοχής 11,5 ευρώ / άτομο ανά διανυκτέρευση, με πρωινό και ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος.

Ο κάτοχος του voucher πληρώνει το 1/3 της τιμής, καθώς η συνολική έκπτωση φτάνει στο 66% (τα υπολειπόμενα 2/3 της τιμής τα καλύπτουν ισομερώς ο ΟΑΕΔ και η ακτοπλοϊκή εταιρία).

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας)

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

– Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών

– Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

– Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ