Κατώτατος μισθός: Αύξηση από το 2023 και βλέπουμε…

«Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε πρόσφατα ο Κωστής Χατζηδάκης

Must Read

Στον… πάγο βάζει το οικονομικό επιτελείο κάθε σκέψη για αύξηση του βασικού μισθού τους επόμενους μήνες. Ανώτατη πηγή του οικονομικού επιτελείου ξεκαθαρίζει πως, λόγω της πανδημίας, η αγορά δεν θα «σηκώσει» μια ενδεχόμενη αύξηση του μισθολογικού βάρους.

Η ίδια πηγή τονίζει, μάλιστα, πως η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει όταν η ελληνική οικονομία επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. Με βάση τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, όμως, η Ελλάδα θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019 προς τα τέλη του 2022. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος ούτε του χρόνου, αλλά το… μακρινό 2023!

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής την εκκίνηση της διαδικασίας για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού.

«Θα γίνει, όπως προβλέπεται από τον νόμο, διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΚΕΠΕ, καθώς και όσα έχουν μεσολαβήσει την τελευταία διετία. Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί» είχε αναφέρει τότε ο υπουργός.

Προφανώς, η κυβέρνηση έχει εκκινήσει τις διαδικασίες, όπως ορίζει ο νόμος, για τα μάτια του κόσμου, καθώς έχει λάβει ήδη την απόφαση να διατηρήσει «παγωμένο» τον κατώτατο μισθό, επικαλούμενη την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας. Με εξαίρεση τη ΓΣΕΕ, όλοι οι υπόλοιποι κοινωνικοί εταίροι που εκπροσωπούν τους εργοδότες θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού συντελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε κατά 10,9%, φτάνοντας στα 650 ευρώ μικτά, έναντι 586 ευρώ που είχε διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο του 2012 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Έως τότε, ο μικτός κατώτατος μισθός άγγιζε τα 751 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This