ΟΑΕΔ: Ετοιμάζει δύο νέα προγράμματα 15.000 θέσεων εργασίας

Αφορά σε ανέργους και οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό

Must Read

Να προλάβει μία νέα αύξηση της ανεργίας επιθυμεί η κυβέρνηση, με τον ΟΑΕΔ να σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα δύο νέα προγράμματα 15.000 θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, το πρώτο θα αφορά 10.000 θέσεις για νέους ανέργους έως 29 ετών επτάμηνης διάρκειας, για επιχειρήσεις σε Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 558 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, που θα καταβάλλει επίσης ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και επιδόματα. Το δεύτερο πρόγραμμα για 5.000 θέσεις θα αφορά σε ανέργους άνω των 30 ετών σε δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Πελοπόννησο, βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.

Θα έχει διάρκεια ένα έτος και το ύψος της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και εισφορών θα κυμανθεί από 466 ευρώ, για τους κοινούς ανέργους, έως και 699 ευρώ, για τους μακροχρόνια ανέργους.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 23 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ στην κυβερνοασφάλεια σε συνεργασία με τη Cisco.

Μετά την υπερκάλυψη των 1.000 αρχικά προσφερόμενων θέσεων, ο ΟΑΕΔ και η Cisco αποφάσισαν από κοινού την αύξηση των θέσεων έως 3.000. Έως τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.500 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This