Τρίτη 27/7/2021

«Στο περίμενε» 4.130 κληρονόμοι για τα αναδρομικά συντάξεων θανόντων που τους οφείλονται

Στόχος του ΕΦΚΑ τα χρωστούμενα να καταβληθούν στις 16 Ιουνίου 2021

Συνεχίζεται η πολύμηνη ταλαιπωρία για μερίδα κληρονόμων σε σχέση με τα αναδρομικά συντάξεων θανόντων συγγενών τους.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εξέταση 4.130 αιτήσεων κληρονόμων θανόντων συνταξιούχων για την καταβολή των αναδρομικών ποσών από τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, καθώς αντιμετωπίζουν πολυπλοκότητα και στην πλειονότητά τους αποτελούν σύνθετες περιπτώσεις, με πολλούς κληρονόμους, αλληλεπικαλυπτόμενες δηλώσεις, κ.λπ.

«Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είναι σε επικοινωνία με τους αιτούντες κληρονόμους για την προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, όπου αυτό είναι απαραίτητο, και την άμεση εκκαθάριση των αιτήσεων. Στόχος του ΕΦΚΑ είναι ο έλεγχος να ολοκληρωθεί άμεσα και οι τελικοί δικαιούχοι να πληρωθούν στις 16 Ιουνίου 2021», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά αφορούν τις παράνομες περικοπές κύριων συντάξεων της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, και ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ επί της νέας προσφυγής, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά και για τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ