Τρίτη 3/8/2021

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων για αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb

Στους ελέγχους θα μπορεί να συμμετέχει και η Οικονομική Αστυνομία

Σε ένα μπαράζ ελέγχων για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων αναμένεται να προχωρήσουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, βάζοντας στο στόχαστρο τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων. Στόχος είναι ο εντοπισμός και η επιβολή προστίμων για όσους νοικιάζουν το ακίνητό τους σε πλατφόρμες τύπου Airbnb χωρίς να το δηλώνουν στην Εφορία, ενώ στους ελέγχους θα μπορεί να συμμετέχει και η Οικονομική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ακόμα και επιτόπιους ελέγχους σε ακίνητα που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ξεκαθαρίζει σε κάθε περίπτωση το τοπίο, όπου υπάρχει σύγχυση σχετικά με τον διαχειριστή του ακινήτου, οπότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη ή τον επικαρπωτή του. Η διαπίστωση των παραβάσεων μπορεί να βεβαιώνεται και με ηλεκτρονική καταγραφή με τη χρήση λογισμικού καταγραφής οθόνης, της περιήγησης στην ανάρτηση ακινήτου σε ιστότοπο ψηφιακής πλατφόρμας.

Έλεγχοι θα μπορούν να διενεργούνται και μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από ίδιες ή τρίτες πηγές, με κάθε πρόσφορο μέσο, ή και με μεικτά συνεργεία ελέγχου, που μπορεί να αποτελούνται από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Τουρισμού, ενώ θα επιτρέπεται η συνδρομή και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ