Τουρισμός για όλους: Έρχονται φθηνές διακοπές για 300.000 Έλληνες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα

Για τους ΑΜΕΑ η επιδότηση διαμονής τους καλύπτει το 100% της δαπάνης

Must Read

Με αυξημένο ποσοστό επιδότησης, που μπορεί να φτάσει έως το 100%, και δυνατότητα εξαργύρωσης των voucher από τους δικαιούχους ακόμη και για διαμονή διάρκειας μικρότερης των τεσσάρων διανυκτερεύσεων συνεχίζεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να ταξιδέψουν εντός της χώρας έως το τέλος του έτους.

Με τις παρεμβάσεις του υπουργείου το πρόγραμμα διευρύνεται και αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό επιδότησης της διαμονής. Ειδικότερα, για διαμονή διάρκειας δύο ή τριών διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/μέρα κατ’ άτομο), ενώ στην περίπτωση των τεσσάρων διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/μέρα κατ’ άτομο).

Για την περίπτωση ΑμεΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr.

Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Οι δικαιούχοι κουπονιού για τουριστικό κατάλυμα που δεν το χρησιμοποίησαν πέρσι μπορούν να επιλέξουν διαμονή δύο, τριών ή τεσσάρων ημερών επιδοτούμενη έως 100% στα καταλύματα.

Όσοι έχουν voucher για τουριστικό γραφείο μπορούν να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο-πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών.

Επιδοτείται έως το 50% ή 60% του τουριστικού πακέτου που προσφέρει το τουριστικό γραφείο-πάροχος για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 ευρώ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία-πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται μέσω του προγράμματος στους δικαιούχους του.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έως το τέλος της χρονιάς ακόμη 100.000 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από το πρόγραμμα, καθώς μετά το πέρας της προθεσμίας για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος συνεργασίας των παρόχων η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This