Πέμπτη 24/6/2021

Τα 390 υποθηκοφυλακεία γίνονται κτηματολογικά γραφεία

Σε 17 σύγχρονα κτηματολογικά γραφεία και 75 υποκαταστήματα αυτών θα μετεξελιχθούν τα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες. Ηδη 22 υποκαταστήματα έχουν ανοίξει τις πύλες τους, με τελευταίο αυτό του Πύργου, που άρχισε να λειτουργεί από την 1η Ιουνίου.

Το υποκατάστημα Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, που απορρόφησε το Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Πύργου και το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ολυμπίων, θα εξυπηρετεί περισσότερους από 48.000 κατοίκους της περιοχής και συναλλαγές σχετικές με περισσότερα από 58.000 δικαιώματα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Γιώργο Στύλιο, ο οποίος το επισκέφτηκε, οι κάτοικοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους νέες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα τους διευκολύνουν, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα.

Ο κ. Στύλιος επισκέφθηκε και το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, όπου θα συσταθεί υποκατάστημα κτηματολογικού γραφείου από την 1η Σεπτεμβρίου. Στα νέα υποκαταστήματα παρέχονται στους πολίτες και τους επαγγελματίες όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων (καταχώριση πράξεων, τήρηση βιβλίων ενεχύρου, τήρηση των σχετικών αρχείων κ.λπ.), αλλά και μία σειρά από ψηφιακές υπηρεσίες, όπως: ψηφιακή υποβολή συμβολαίων από τους συμβολαιογράφους, αυτόματη σύγκριση τοπογραφικού του ιδιοκτήτη με το Κτηματολογικό Διάγραμμα, αυτόματος προδικαστικός έλεγχος που εξασφαλίζει τη δυνατότητα εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, αυτόματος υπολογισμός τελών και ηλεκτρονικές συναλλαγές μόνο με e-banking ή μέσω τραπεζών, καθώς δεν γίνεται δεκτή η καταβολή μετρητών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ