Λύση μετά το μπάχαλο! Προσυμπληρώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις οι κρατικές αποζημιώσεις

Σε εκκρεμότητα συνεχίζουν να βρίσκονται μια σειρά ακόμα από αποζημιώσεις

Must Read

Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που έσπευσαν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις βάζει η ΑΑΔΕ, μετά και το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για τα οικονομικά στοιχεία που θα έπρεπε να ήταν προσυμπληρωμένα στα έντυπα της Εφορίας, αλλά η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε το TAXIS.

Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο «ανέβηκαν» στο TAXISnet οι κρατικές αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών μέσω της ΑΑΔΕ, όπως η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, και πλέον εμφανίζονται στην επιλογή «Ενημέρωση Βεβαιωμένων Αποδοχών» από την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων 2021.

Πρόκειται για αμοιβές και οικονομικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν σε επιτηδευματίες στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Covid και την αποζημίωση που καταβάλλεται σε ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα εξαιτίας της μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του Covid-19.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα συνεχίζουν να βρίσκονται μια σειρά ακόμα από αποζημιώσεις, οι οποίες έχουν καταβληθεί από άλλους δημόσιους φορείς που ανήκουν κυρίως στα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού και στην πράξη καθιστούν αδύνατη την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, όπως τους εργαζομένους που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας εντός του 2020 και είχαν λάβει την αποζημίωση των 534 ευρώ.

Οι εν λόγω φορείς έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά την αποστολή των δικών τους στοιχείων στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, η προσυμπλήρωση των στοιχείων στους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This