Πέμπτη 24/6/2021

Λύση μετά το μπάχαλο! Προσυμπληρώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις οι κρατικές αποζημιώσεις

Σε εκκρεμότητα συνεχίζουν να βρίσκονται μια σειρά ακόμα από αποζημιώσεις

Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που έσπευσαν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις βάζει η ΑΑΔΕ, μετά και το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για τα οικονομικά στοιχεία που θα έπρεπε να ήταν προσυμπληρωμένα στα έντυπα της Εφορίας, αλλά η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε το TAXIS.

Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο «ανέβηκαν» στο TAXISnet οι κρατικές αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών μέσω της ΑΑΔΕ, όπως η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, και πλέον εμφανίζονται στην επιλογή «Ενημέρωση Βεβαιωμένων Αποδοχών» από την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων 2021.

Πρόκειται για αμοιβές και οικονομικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν σε επιτηδευματίες στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Covid και την αποζημίωση που καταβάλλεται σε ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα εξαιτίας της μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του Covid-19.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα συνεχίζουν να βρίσκονται μια σειρά ακόμα από αποζημιώσεις, οι οποίες έχουν καταβληθεί από άλλους δημόσιους φορείς που ανήκουν κυρίως στα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού και στην πράξη καθιστούν αδύνατη την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, όπως τους εργαζομένους που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας εντός του 2020 και είχαν λάβει την αποζημίωση των 534 ευρώ.

Οι εν λόγω φορείς έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά την αποστολή των δικών τους στοιχείων στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, η προσυμπλήρωση των στοιχείων στους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ