Πέμπτη 24/6/2021

Πιερρακάκης: «Μέσα στο καλοκαίρι καταφτάνουν οι ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι πάνω από 1.162 συναλλαγές με το δημόσιο γίνονται μέσω gov.gr

Για τις συναλλαγές των πολιτών μέσω του gov.gr, τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις αλλά την ψηφιακή κάρτα, μίλησε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Μέσα στο καλοκαίρι θα ψηφιστεί η διάταξη που αφορά στις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων, που θα περιλαμβάνει τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης, και όλη η διαδικασία θα γίνεται στον συμβολαιογράφο», είπε με νόημα ο κ. Πιερρακάκης, ενώ δήλωσε πως η δημιουργία της ψηφιακής κάρτας είναι κάτι πολύ δύσκολο.

«Σήμερα θα συναντήσω τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη για την ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και για τον ΕΦΚΑ. Η κάρτα εργασίας θέλει πολύ δουλειά, καθώς είναι ένα πολύ δύσκολο πρότζεκτ».

«Πολλές συναλλαγές μέσω gov.gr»

«Πάνω από 1.162 συναλλαγές με το Δημόσιο γίνονται πλέον μέσω του gov.gr» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ αναφερόμενος στο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών από τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης, τόνισε ότι το ραντεβού μπορεί να γίνει με όποιο ΚΕΠ είναι διαθέσιμο παντού στη χώρα και όχι μόνο από το ΚΕΠ της περιοχής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ