«Αδειάζει» το Χρηματιστήριο: Προς διαγραφή τουλάχιστον 13 εισηγμένες ακόμη!

Must Read

Ρεκόρ αποχωρήσεων εισηγμένων εταιριών από το Χρηματιστήριο θα έχουμε φέτος, αφού τουλάχιστον 13 εισηγμένες θα έχουν διαγραφεί, σε μία χρονιά που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποχωρήσεις επιχειρήσεων.

Την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουνίου επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της ΓΕΚΕ, που ελέγχει το ξενοδοχείο «President», να οδηγήσει την εταιρία εκτός ταμπλό. Η οικογένεια Κεφάλα και ειδικότερα τέσσερα μέλη της ελέγχουν αθροιστικά το 93,14% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, δηλαδή πάνω από το 90%, ποσοστό που απαιτείται για delisting έπειτα από δημόσια πρόταση, δηλαδή για ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου από το Xρηματιστήριο Aθηνών. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν μία εκ των τεσσάρων μετόχων (η Δωροθέα Kεφάλα) δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΓEKE/PRESIDENT από το Χρηματιστήριο.

Ταυτόχρονα με τη ΓΕΚΕ ετοιμάζεται η Paperpack, το Ιασώ, με τους ιδιοκτήτες να έχουν ξεπεράσει το 90% και να οδεύουν προς την έξοδο, ενώ και η Newsphone ξεπέρασε το απαιτούμενο όριο, καθώς o προτείνων μέτοχος έφτασε το 91,79%. Το 2021 έχουν ήδη διαγραφεί οι εξής μετοχές: Κεραμεία Αλλατίνη ΑΕ, Axon Συμμετοχών, Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και Eurobrokers, DIVERSA AEBE και Forthnet.

Στις 11 οι διαγραφές εισηγμένων το 2020

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 μετρήσαμε 11 διαγραφές εισηγμένων. Ειδικότερα διεγράφησαν η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ, ενώ στις 12 Ιουνίου διεγράφησαν τρεις πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου διεγράφη η Περσεύς και στις 4 Δεκεμβρίου διεγράφησαν οι εταιρίες Βωβός, Mega Chanel, Aλφα Finance, Πήγασος και Χατζηκρανιώτη.

Το 2019 διεγράφησαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Ανεμος/Grivalia, Κρητών Αρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε τρεις διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This