Δευτέρα 2/8/2021

«Αδειάζει» το Χρηματιστήριο: Προς διαγραφή τουλάχιστον 13 εισηγμένες ακόμη!

Ρεκόρ αποχωρήσεων εισηγμένων εταιριών από το Χρηματιστήριο θα έχουμε φέτος, αφού τουλάχιστον 13 εισηγμένες θα έχουν διαγραφεί, σε μία χρονιά που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποχωρήσεις επιχειρήσεων.

Την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουνίου επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της ΓΕΚΕ, που ελέγχει το ξενοδοχείο «President», να οδηγήσει την εταιρία εκτός ταμπλό. Η οικογένεια Κεφάλα και ειδικότερα τέσσερα μέλη της ελέγχουν αθροιστικά το 93,14% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, δηλαδή πάνω από το 90%, ποσοστό που απαιτείται για delisting έπειτα από δημόσια πρόταση, δηλαδή για ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου από το Xρηματιστήριο Aθηνών. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν μία εκ των τεσσάρων μετόχων (η Δωροθέα Kεφάλα) δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΓEKE/PRESIDENT από το Χρηματιστήριο.

Ταυτόχρονα με τη ΓΕΚΕ ετοιμάζεται η Paperpack, το Ιασώ, με τους ιδιοκτήτες να έχουν ξεπεράσει το 90% και να οδεύουν προς την έξοδο, ενώ και η Newsphone ξεπέρασε το απαιτούμενο όριο, καθώς o προτείνων μέτοχος έφτασε το 91,79%. Το 2021 έχουν ήδη διαγραφεί οι εξής μετοχές: Κεραμεία Αλλατίνη ΑΕ, Axon Συμμετοχών, Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και Eurobrokers, DIVERSA AEBE και Forthnet.

Στις 11 οι διαγραφές εισηγμένων το 2020

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 μετρήσαμε 11 διαγραφές εισηγμένων. Ειδικότερα διεγράφησαν η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ, ενώ στις 12 Ιουνίου διεγράφησαν τρεις πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου διεγράφη η Περσεύς και στις 4 Δεκεμβρίου διεγράφησαν οι εταιρίες Βωβός, Mega Chanel, Aλφα Finance, Πήγασος και Χατζηκρανιώτη.

Το 2019 διεγράφησαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Ανεμος/Grivalia, Κρητών Αρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε τρεις διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ