Τρίτη 27/7/2021

Ο Σταϊκούρας αυξάνει τις αντικειμενικές στην Κυψέλη για να διορθώσει τις αδικίες!

Ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να πείσει για το... παράλογο!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκει -σύμφωνα με όσα πάντα ισχυρίζεται- , να ανακατανείμει τη φορολογική επιβάρυνση, με την επιβάρυνση σε περιοχές της χώρας που υπο-φορολογούνταν, και ελάφρυνση σε περιοχές που υπερ-φορολογούνταν.

Ο υπουργός Οικονομικών «πολεμά» τις αδικίες, «χτυπώντας» αλύπητα τους φτωχούς!

Απορίας άξιο είναι όμως, πώς γίνεται να επιδιώκει να μην υπάρχουν αδικίες και στρεβλώσεις, όταν αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες σε περιοχές που οι κάτοικοί τους, δεν είναι ευκατάστατοι οικονομικά ούτε έχουν οικονομική ευχέρεια! Γιατί στην Κυψέλη και στα Πατήσια δεν κατοικούν πλούσιοι!

Η «κοινωνική δικαιοσύνη» του Σταϊκούρα

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε για άλλη μία φορά -και μάς αιφνιδίασε- τις βασικές αρχές και τους στόχους της μεταρρύθμισης των αντικειμενικών αξιών, μέσω της οποίας «επιδιώκεται, μέσα από τη διόρθωση στρεβλώσεων και αδικιών, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει με άρθρο του, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε, προεκλογικά, ότι θα εφαρμόσει πολιτικές ελάφρυνσης της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σημειώνοντας ότι μετεκλογικά, και παρά την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της μέχρι σήμερα θητείας της, κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μεταξύ άλλων, μειώσαμε -με μόνιμο τρόπο- τον ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22%, ελαφρύνοντας κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη (μείωση κατά 30% για μικρές ιδιοκτησίες αξίας μέχρι 60.000 ευρώ, μείωση κατά 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ και 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ).

Ενώ πρόσφατα, μετά από μακρά και μεθοδική προετοιμασία, παρουσιάσαμε σχέδιο μεταρρύθμισης του πλαισίου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας», επισημαίνει στο άρθρο του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ