Ο Σταϊκούρας αυξάνει τις αντικειμενικές στην Κυψέλη για να διορθώσει τις αδικίες!

Ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να πείσει για το... παράλογο!

Must Read

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκει -σύμφωνα με όσα πάντα ισχυρίζεται- , να ανακατανείμει τη φορολογική επιβάρυνση, με την επιβάρυνση σε περιοχές της χώρας που υπο-φορολογούνταν, και ελάφρυνση σε περιοχές που υπερ-φορολογούνταν.

Ο υπουργός Οικονομικών «πολεμά» τις αδικίες, «χτυπώντας» αλύπητα τους φτωχούς!

Απορίας άξιο είναι όμως, πώς γίνεται να επιδιώκει να μην υπάρχουν αδικίες και στρεβλώσεις, όταν αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες σε περιοχές που οι κάτοικοί τους, δεν είναι ευκατάστατοι οικονομικά ούτε έχουν οικονομική ευχέρεια! Γιατί στην Κυψέλη και στα Πατήσια δεν κατοικούν πλούσιοι!

Η «κοινωνική δικαιοσύνη» του Σταϊκούρα

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε για άλλη μία φορά -και μάς αιφνιδίασε- τις βασικές αρχές και τους στόχους της μεταρρύθμισης των αντικειμενικών αξιών, μέσω της οποίας «επιδιώκεται, μέσα από τη διόρθωση στρεβλώσεων και αδικιών, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει με άρθρο του, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε, προεκλογικά, ότι θα εφαρμόσει πολιτικές ελάφρυνσης της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σημειώνοντας ότι μετεκλογικά, και παρά την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της μέχρι σήμερα θητείας της, κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μεταξύ άλλων, μειώσαμε -με μόνιμο τρόπο- τον ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22%, ελαφρύνοντας κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη (μείωση κατά 30% για μικρές ιδιοκτησίες αξίας μέχρι 60.000 ευρώ, μείωση κατά 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ και 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ).

Ενώ πρόσφατα, μετά από μακρά και μεθοδική προετοιμασία, παρουσιάσαμε σχέδιο μεταρρύθμισης του πλαισίου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας», επισημαίνει στο άρθρο του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This