Κυριακή 1/8/2021

Μάς κάνουν και χάρη! Προκλητικός Σκυλακάκης: «Φέτος θα σας πάρουμε λιγότερα»

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για κατώτατο μισθό και πληρωμή ενοικίων

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προέκυψε κυρίως από την πανδημία, οι Έλληνες φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, και φυσικά να πληρώσουν αυτά που τούς αντιστοιχούν.

Αυτό που παρατηρείται βέβαια είναι ότι, λόγω των μειωμένων εσόδων κατά την περσινή περίοδο -της καραντίνας-, όπου πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν δουλειά, στα περισσότερα εκκαθαριστικά τα ποσά που θα υποβληθούν είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλα χρόνια.

Από το 2023 ίσως έρθουν φορο-ελαφρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους(;)

Δέκα χρόνια μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας έχουν καταστροφικές συνέπειες σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Το κυβερνητικό επιτελείο ωστόσο, παραμείνει στο σκεπτικό και τη φιλοσοφία του «ζήτα», και όχι του «δίνε». 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης επειδή δε θα δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών και επιστροφών, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν το σύνολο των οφειλών τους παρότι σε ελάχιστες περιπτώσεις ο τζίρος τους ήταν έστω επαρκής για την παραμονή τους σε λειτουργία.

Φορολογικές δηλώσεις: «Φέτος θα είναι μία χρονιά που θα σας πάρουμε λιγότερα»

Ο κ. Σκυλακάκης χωρίς φόβο και με αμέριστο θράσος δήλωσε αναφορικά με τις πρώτες φορολογικές δηλώσεις ότι «προχωρούν κανονικά αλλά φέτος θα είναι μία χρονιά που θα σας πάρουμε λιγότερα». Κανείς όμως δεν του είπε, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»!

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η μείωση των φόρων»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην δήθεν έμμεση μείωση που έγινε μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας πως «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η μείωση των φόρων». Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το απέκλεισε, υπενθυμίζοντας πως τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μικρότερη η προκαταβολή φόρου.

Πληρωμή ενοικίων

Σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου, απάντησε πως «οσονούπω πληρώνει η ΑΑΔΕ» και σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόθεση για παράταση του μέτρου τον Ιούλιο».

Για τον κατώτατο μισθό

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αν εκλεγεί και πάλι, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε πως «θα έχουμε στην πορεία αυξημένη ζήτηση εργασίας. Τότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τον κατώτατο μισθό. Περιμένουμε σε πολλούς τομείς χιλιάδες θέσεις επιχειρήσεις και υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού, θα χρειαστεί να επιστρέψουν Έλληνες απ’εξω, για αυτό κάναμε και τα 7 χρόνια με χαμηλή φορολογία, θα πρέπει να καταρτιστούν αυτοί που θα γυρίσουν».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ