Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι: Απόβαση 7.000 εφοριακών στα νησιά… με μαγιό!

Στη «μάχη» για τη φοροδιαφυγή

Must Read

Μπαράζ ελέγχων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αναμένεται να διενεργήσει η ΑΑΔΕ, ρίχνοντας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πάνω από 7.000 εφοριακούς.

Σημειώνεται πως με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή εγκρίθηκε το κονδύλι για την υπερωριακή εργασία, αλλά και την εργασία απογεύματα, βράδια, Σαββατοκύριακα και αργίες, ώστε να ελέγχουν σε 24ωρη βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με αυξημένη κίνηση.

Άμεσα η ΑΑΔΕ αναμένεται να εκδώσει μια νέα απόφαση, η οποία θα αφορά αποσπάσεις εφοριακών υπαλλήλων στα νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Πρόκειται για τα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.ά.) και του Ιονίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά), αλλά και χερσαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής της Πιερίας και της Εύβοιας, που παρουσιάζουν έντονη τουριστική κίνηση.

Ακόμα μία χρονιά η ανεξάρτητη Αρχή θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που εφαρμόστηκε και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το οποίο οι εφοριακοί θα κάνουν απόβαση στα νησιά σαν τουρίστες, με σύσταση να κυκλοφορούν σαν απλοί πελάτες των καταστημάτων, ακόμα και φορώντας τα μαγιό τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσουν να μη γίνονται αντιληπτοί από τους παραβάτες και να παρακολουθούν διακριτικά αν οι επαγγελματίες εκδίδουν τις νόμιμες αποδείξεις και, σε περίπτωση που δεν το πράττουν, θα τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This