Καλοκαιρινό «καψώνι» με επίδομα αδείας και αποζημιώσεις

Ξανά στο... περίμενε οι εργαζόμενοι σε αναστολή!

Must Read

Νέος γύρος ταλαιπωρίας θα πρέπει να αναμένεται για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης και ειδικά των αρμοδίων του υπουργείου Εργασίας.

Ενώ, ήδη, πολλοί είναι αυτοί που είτε έχουν ξεκινήσει είτε τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ήθελαν να ξεκινήσουν τις θερινές διακοπές τους, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν το ανυπέρβλητο πρόβλημα του να μην έχουν χρήματα, καθώς το κράτος αδυνατεί, για πολλούς μήνες τώρα, να είναι συνεπές στις πληρωμές.

Έχει καθιερωθεί, σχεδόν έναν χρόνο τώρα, οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης να πληρώνονται την αποζημίωση ειδικού σκοπού (του «αστρονομικού» ποσού των 534 ευρώ) στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα.

Ακόμη χειρότερη είναι η μοίρα όσων είναι ενταγμένοι στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς πληρώνονται από το υπουργείο Εργασίας στο τελευταίο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Έτσι, θα έχουμε το παράδοξο, αφενός μεν το κράτος με κάθε τρόπο να επιζητεί τον εσωτερικό τουρισμό και την κατανάλωση (καθώς οι επισκέπτες από το εξωτερικό ακόμη… σπανίζουν λόγω της πανδημίας), και αφετέρου το ίδιο το κράτος να είναι ο… μπαταχτσής που αργεί να πληρώσει τις αποζημιώσεις και στερεί από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους τα χρήματα με τα οποία πρόκειται να πάνε διακοπές.

Τυπικά, οι καθυστερήσεις οφείλονται στις υποβολές των αιτήσεων από τους εργοδότες και την απαραίτητη διασταύρωση των στοιχείων μέσω του πολυδιαφημισμένου πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Ουσιαστικά, εάν οι ιθύνοντες καταλάβαιναν ότι αυτό συνιστά πρόβλημα, θα είχαν βρει τη λύση ένα χρόνο τώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This