Χρέη πανδημίας: 30 ευρώ η ελάχιστη δόση για οφειλές έως 1.000 ευρώ

Κανένα «κούρεμα» δεν προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου

Must Read

Σε 36 άτοκες ή έως 72 έντοκες δόσεις, με επιτόκιο 2,5%, θα μπορούν να αποπληρώσουν οι πληττόμενοι φορολογούμενοι τα χρέη που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, μάλιστα, διευκρινίζεται και η ελάχιστη δόση που θα κληθούν να καταβάλουν οι οφειλέτες. Συγκεκριμένα, η μηνιαία ελάχιστη δόση θα διαμορφώνεται στα 30 ευρώ για χρέη έως 1.000 ευρώ και στα 50 ευρώ για οφειλές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Η νέα ρύθμιση αφορά κάθε είδους φορολογικών οφειλών, όπως ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλλά και ασφαλιστικές οφειλές, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Ωστόσο, στη νέα ρύθμιση δεν θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές, όπως ο φετινός φόρος εισοδήματος, αλλά και ο ΕΝΦΙΑ του 2021, οι οποίες θα μπορούν να ρυθμιστούν με την πάγια ρύθμιση της Εφορίας σε 24 ή 48 δόσεις.

Οι δικαιούχοι

Το πλαίσιο των δικαιούχων θα αφορά τέσσερις κατηγορίες φορολογούμενων. Συγκεκριμένα, θα αφορά:

·        επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020). Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας

·        εργαζομένους που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

·        ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης Covid-19

·        ανέργους εγγεγραμμένους το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ

Παρά το γεγονός ότι τα κορωνοχρέη δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και χωρίς να ευθύνονται οι φορολογούμενοι, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών δεν προβλέπει κανένα «κούρεμα» οφειλής.

Την ώρα, μάλιστα, που «γκρεμίστηκαν» οι τζίροι των επιχειρήσεων, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι υπέστησαν πρακτικά μείωση μισθού για αρκετούς μήνες, καθώς τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και ζούσαν με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This