Οι πλούσιοι Γερμανοί κατέθεσαν 222 δισ. € στον… παράδεισο

Πρόκληση για τους φτωχοποιημένους λαούς της νότιας κυρίως Ευρώπης

Must Read

Πρόκληση για τους φτωχοποιημένους λαούς της -νότιας κυρίως- Ευρώπης αποτελεί η είδηση πως οι Γερμανοί έχουν καταθέσει τουλάχιστον… 222 δισεκατομμύρια ευρώ (!) σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πολλά εκ των χρημάτων αυτών να «αναπαύονται» σε λογαριασμούς φορολογικών παραδείσων!

Όπως αποκάλυψε μάλιστα χθες η «Sueddeutsche Zeitung», ιδίως οι ζάπλουτοι Γερμανοί χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτό το μοντέλο φοροδιαφυγής. Το ρεπορτάζ, που προκάλεσε σοκ, βασίστηκε σε στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δόθηκαν στον δημόσιο διάλογο έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).

Σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, λοιπόν, το 2019 ήταν κατατεθειμένα τουλάχιστον 222 δισεκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, «πολλά από αυτά σε φορολογικούς παραδείσους», όπως γράφει η «Sueddeutsche Zeitung»: σχεδόν 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς στο νησί Γκέρνσεϊ της Μάγχης, κοντά στη Νορμανδία, το οποίο ανήκει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, το ίδιο ποσό είναι κατατεθειμένο στο Λιχτενστάιν και περίπου 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα Νησιά Κέιμαν της Καραϊβικής.

Βάσει των στοιχείων μάλιστα του υπουργείου, ιδίως οι πολύ υψηλών εισοδημάτων πολίτες έχουν καταθέσεις σε γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. Κατά μέσον όρο είναι κατατεθειμένα σχεδόν 2.700.000 ευρώ ανά λογαριασμό στο νησί Γκέρνσεϊ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This