Ποια ανάπτυξη; Εδώ επιχειρήσεις και νοικοκυριά «βυθίζονται» στην κρίση!

Ο Νίκος Παπαθανάσης επιμένει ότι όλα βαίνουν καλώς...

Must Read

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά βιώνουν την απόλυτη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Τόσο η πανδημία που επιβάρυνε το ήδη υπάρχον κλίμα στην αγορά, όσο και η θολή κατάσταση που προϋπήρχε, προκαλούν τριγμούς και αδιέξοδα στην πραγματική οικονομία.

Η κυβέρνηση μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας και ισοπέδωσης, εξακολουθεί να μιλά για ανάπτυξη και πολλές νέες θέσεις εργασίας! Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει εργασία, και ότι η μία επιχείρηση μετά την άλλη βάζει «λουκέτο», αφού δεν υπάρχουν προοπτικές στη μικρομεσαία αγορά.

Ο Παπαθανάσης επιμένει ότι όλοι οι νέοι θα βρουν άμεσα δουλειά!

«Η ανάπτυξη αγγίζει τα πάντα. Το ότι περισσότερες νέες και νέοι θα βρουν δουλειά έχει σχέση με την ανάπτυξη. Το γεγονός ότι δίνονται βραχυπρόθεσμα ή μόνιμα μέτρα έχει σχέση με την ανάπτυξη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, δημιουργώντας την απορία σε όσους τον ακούν, πώς γίνεται αυτό; Με δανεικά; Και ποιους ευνοείται τελικά, αφού οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν βρίσκουν δουλειά, και αν βρουν θα είναι των 300 ευρώ!

Παπαθανάσης: «Χαμηλή η ανεργία στην Ελλάδα»

«Η ανάπτυξη δεν αμφισβητείται, διότι έχει βγει από μια ανεξάρτητη υπηρεσία που λέγεται ΕΛΣΤΑΤ. Όταν αναθεωρείς από 3,6 στο 5,9, δηλαδή 64% πάνω, κάτι έχει γίνει σωστά. Ας δούμε πόσοι χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν βρει δουλειά με την ανεργία να είναι στο 14%, το χαμηλότερο 10 ετών!», προσέθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Επίσης, ανέφερε πως «70.000 περισσότεροι συμπολίτες μας» έχουν βρει εργασία από το 2019 και «40.000 περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ιδρυθεί» από τον Ιούλιο του 2019. «Βλέπουμε μέσα στην πανδημία τι έχει συμβεί», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Το μέρισμα που μπαίνει στο κράτος, δίνεται στους συμπολίτες μας»

Ερωτηθείς για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΑΕΔ για την ανεργία στη χώρα μας, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πως «πρέπει να πιστέψετε τα 42,7 δισ. που είναι περίπου το 17% του ΑΕΠ, έπεσαν στην πραγματική οικονομία για να στηρίξουν θέσεις εργασίας και εργαζόμενους. Επίσης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη 3,5 δισ. μέτρα που 1,1 είναι μέσα σε αυτό το τετράμηνο και το 1,4 το 2022».

Μάλιστα, τόνισε πως «ανάπτυξη σημαίνει ότι το μέρισμα από αυτή τη διαφορά που μπαίνει στο κράτος, δίνεται στους συμπολίτες μας. Και τι κάνει τώρα η πολιτεία; Γίνονται έλεγχοι. Δεύτερον, έχουμε έναν νόμο για όσους αισχροκερδούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών...

More Articles Like This