Ντροπή! Μπαλάκι οι πληγέντες της Σάμου – Αποζημιώσεις «ακούν», αλλά δεν τις «βλέπουν»!

Παλεύουν για να εισπράξουν την επιδότηση ενοικίου που δικαιούνται, αλλά «φως» δεν βλέπουν πουθενά...

Must Read

Πέρασαν ήδη τρεις εβδομάδες από την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν και ταλαιπωρούν τους σεισμοπλήκτους της Σάμου, αν και πλησιάζουμε στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι.

Τα προβλήματα, όμως, παρέμειναν άλυτα και έπειτα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας. Υπάρχει οικογένεια στη Σάμο που εξακολουθεί και παλεύει για να εισπράξει την επιδότηση ενοικίου και έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ της ΔΑΕΦΚ, της αντιπεριφέρειας και του δήμου.

«Μας λένε ότι έχουν φύγει όλα τα στοιχεία του φακέλου από τη ΔΑΕΦΚ με έγκριση για την πληρωμή και στον δήμο υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή. Ποιος λέει την αλήθεια;

Τα χρήματα έχουν εγκριθεί κεντρικά, αλλά κάποιοι είτε μας κοροϊδεύουν είτε παίζουν τα δικά τους παιχνίδια» μας μετέφερε κάτοικος του νησιού, ο οποίος ταλαιπωρείται και βρίσκεται φιλοξενούμενος δεξιά και αριστερά επειδή ακόμα περιμένει την καταβολή επιδότησης του ενοικίου.

Στη Σάμο προετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Έφτασαν, άλλωστε, στην κορύφωση της απόγνωσής τους 11 μήνες από την έναρξη της ταλαιπωρίας τους. Αποδεικνύεται εν τέλει ότι το επιτελικό κράτος δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό όταν πρόκειται για αποζημιώσεις πολιτών από φυσικές καταστροφές.

Κατεδάφισαν αλλά δεν αποζημίωσαν…

Πολύ μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί και για την πορεία των αποκαταστάσεων. Η Σάμος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ιστορία της στις 30 Οκτωβρίου με σεισμό μεγέθους που έφτασε τα 7 ρίχτερ.

Δεκάδες σπίτια χάθηκαν από τον εγκέλαδο, κατεδαφίστηκαν αλλά… Τα σπίτια που κάποτε προσέφεραν τη θαλπωρή τους στους ανθρώπους που ζούσαν μέσα, μετετράπησαν σε μοιραία συντρίμμια, γκρεμίστηκαν αλλά δεν αποκαταστάθηκαν. Για την ακρίβεια, το κράτος δεν βοήθησε τους ιδιοκτήτες τους να τα ξαναφτιάξουν…

1.600-1.700 σπίτια χαρακτηρίστηκαν κίτρινα, και άρα επισκευάσιμα, όμως προς επισκευή μετά βίας το 30%, καθώς οι αποζημιώσεις είναι περιορισμένες και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα επιδιορθώσουν.

Δεν έχουν επισκευαστεί ούτε τα σχολεία

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται και στην επισκευή σχολείων και πανεπιστημίων. Δεν έχουν δοθεί ακόμη οι χρηματοδοτήσεις για να εκπονηθούν οι μελέτες αποκατάστασης των τριών δημοτικών σχολείων.

Ενώ χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες για να ξεκινήσουν οι επισκευές στα δύο από τα τέσσερα κτήρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Η κοροϊδία των πληγέντων συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This