«Κουρεμένα» ενοίκια: Πότε θα εισπράξουν τις αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες

Αρκετοί περιμένουν εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες!

Must Read

Πώς και πώς περιμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εισπράξουν τις περιβόητες αποζημιώσεις λόγω των μειωμένων ενοικίων λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέονται, αναμένονται να πιστωθούν στους λογαριασμούς την ερχόμενη Παρασκευή, 15/10.

Κάποιοι ιδιοκτήτες περιμένουν μέχρι και 18 μήνες!

Η ΑΑΔΕ έκλεισε τις εκκρεμότητες που έχει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια εδώ και αρκετούς μήνες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν χρωστούμενα αποζημιώσεων 9 μηνών ή ακόμα και 18 μηνών, δηλαδή από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν «κουρεμένα» ενοίκια έως και 100% ενοίκια από τον Μάρτιο 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021 είχαν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις COVID για τις αποζημιώσεις που έλαβαν. Μετά το τέλος των δηλώσεων ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ θα ζητώντας μάλιστα πίσω τα ποσά της αποζημίωσης για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

Όσοι πλήρωσαν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος και έχασαν την ευκαιρία του συμψηφισμού ήλπιζαν να ζουν συμψηφισμούς με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων απογοητεύτηκαν όταν διαπίστωσαν πως τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνουν όλο το ποσό του φόρου, χωρίς συμψηφισμούς οφειλών.

Εκτός του ότι έχασαν πολλά χρήματα από τα «κουρέματα», περιμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο την εκκαθάριση των εκπτώσεων φόρου και τον συμψηφισμό με μελλοντικές φορολογικές οφειλές για το απολεσθέν 40% των μηνιαίων ενοικίων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This