Επιστρεπτέα: Ευνοϊκότεροι οι όροι επιστροφής των ποσών

Παρατείνεται έως το τέλος του έτους η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών

Must Read

Ευνοϊκότεροι και με τη βούλα είναι οι όροι επιστροφής των ποσών όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς εκδόθηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οι σχετικές αποφάσεις (ΦΕΚ Β’ 5303, 5305, 5306, 5307, 5308).

Το κούρεμα κυμαίνεται από 50-75%, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων κάθε επιχείρησης, αυξάνονται σε 60 από 40 και γίνονται άτοκες οι δόσεις για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού, ενώ παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού.

Παράλληλα παρατείνεται έως το τέλος του έτους η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, τόσο για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής όσο και για τις επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του μέτρου της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού και της επιδότησης παγίων δαπανών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, το επιστρεπτέο ποσό δεν επιστρέφεται για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν αποδεδειγμένα από τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 1η Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2021, βάσει σχετικών βεβαιώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μη επιστροφή του επιστρεπτέου ποσού που έλαβαν στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής προβλέπεται, επίσης, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στους πυρόπληκτους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Ιστιαίας – Αιδηψού Εύβοιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This