Πώς θα πληρωθεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων

Σε ποιες ημερομηνίες θα καταβάλουν τα ποσά εργοδότες και υπ. Εργασίας σε όσους τέθηκαν σε αναστολή ή στη «Συν-Εργασία»

Must Read

Σε δύο δόσεις με τρεις διαφορετικές καταβολές θα λάβουν φέτος το δώρο Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για όσους είτε εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» είτε οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, έστω και για μία ημέρα από την 1η Μαΐου 2021 και εντεύθεν. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες:

α) οι εργοδότες καταβάλλουν έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021 το μέρος του δώρου Χριστουγέννων που αναλογεί στις πραγματικές ημέρες εργασίας από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που το δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

β) το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει έως τις 21 Δεκεμβρίου το μέρος που αναλογεί στις ημέρες υπαγωγής στα δύο προγράμματα (αναστολή σύμβασης ή «Συν-Εργασία) από την 1η Μαΐου έως την 30ή Νοεμβρίου.

γ) έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει στους εργαζομένους το μέρος του δώρου που αναλογεί στις ημέρες υπαγωγής στα δύο προγράμματα για το διάστημα από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας ακόμα χρωστά σε περίπου 40.000 εργαζομένους, ενταγμένους στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το μέρος που του αναλογεί για το επίδομα καλοκαιρινής άδειας, καθώς δεν έχει κατορθώσει ακόμη να υπολογίσει και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ανάλογα ποσά! Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, αυτό θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου 2022, δηλαδή με έξι μήνες καθυστέρηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This