ΕΚΑΣ: Πάει και η φαρμακευτική δαπάνη για τους χαμηλοσυνταξιούχους!

Σε ποιους αφορά

Must Read

Πάλι ξέχασε τους χαμηλοσυνταξιούχους το υπουργείο Εργασίας καθώς, μία ημέρα πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ. Πρόκειται για όσους λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 480 ευρώ τον μήνα και για τους οποίους, μετά την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ το 2019, προβλέφθηκε η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, η οποία κάθε έτος παρατείνεται.

Παρά τον σάλο που ξέσπασε πέρσι και ανάγκασε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει, ούτε φέτος μερίμνησε έγκαιρα η κυβέρνηση ώστε να δοθεί η παράταση με νομοθετική παρέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για τους περίπου 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους ανέρχεται συνολικά σε 25.000.000 ευρώ.

Χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Ξανθός κατέθεσαν σχετική τροπολογία στη Βουλή και επισήμαναν στην αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα το ζήτημα, χωρίς να εισπράξουν ουσιαστική απάντηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This