«Εκρηκτική» ανάπτυξη έως και 9,5% βλέπει το ΙΟΒΕ

Τι αναφέρει η έκθεση

Must Read

Ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόσο το 2021 όσο και φέτος προβλέπει στη νέα τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το ΙΟΒΕ. Συγκεκριμένα, το ινστιτούτο εκτιμά ότι το 2021 η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει ακόμα και το 9%-9,5%, ενώ για φέτος αναθεώρησε την προηγούμενη πρόβλεψή του στο 5%, αντί για την περιοχή του 4%-4,5%. 

Παράλληλα, σημειώνει πως η χώρα μας είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους και αβεβαιότητες που πηγάζουν από την πορεία της πανδημίας αλλά και την έξαρση του πληθωρισμού. Στο βασικό σενάριο που παρουσίασε το ΙΟΒΕ για το 2022, στο οποίο δεν αναμένονται γενικευμένα, ισχυρά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα αξιοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό και αποτελεσματικά, ο διεθνής τουρισμός θα ενισχυθεί σημαντικά και ο πληθωρισμός θα είναι ελαφρώς υψηλότερος από ό,τι το 2021.

Στο εναλλακτικό σενάριο για το 2022, στο οποίο αναμένεται επαναφορά ορισμένων ισχυρών περιοριστικών μέτρων, όχι όμως lockdown, τα οποία θα επενεργήσουν ανασχετικά στον τουρισμό, αλλά θα κάμψουν και τις αυξήσεις στην ενέργεια, ενώ η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι παρόμοια με το βασικό σενάριο και η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, στην περιοχή του 2,5%-3%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This