Επιδοτήσεις ρεύματος: Ο Μητσοτάκης μοιράζει ψίχουλα και τον Φεβρουάριο!

Δείτε εάν δικαιούστε - Αναλυτικά τα ποσά

Must Read

Με επιδοτήσεις ψίχουλα προσπαθεί η κυβέρνηση να κατευνάσει την απόγνωση των πολιτών που κοντεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς!

Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά κόπων και βασάνων αποφάσισε να επεκτείνει και τον Φεβρουάριο τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Διότι αν πραγματικά ήθελε ο πρωθυπουργός να βοηθήσει θα ξεκινούσε τις μειώσεις στους δεκάδες φόρους που «βουλιάζουν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς…

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο για το ύψος των επιδοτήσεων που θα περάσουν στους καταναλωτές στους λογαριασμούς ενέργειας του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι αυξήσεις δεν πρόκειται να μετριάσουν σε καμία περίπτωση τα αμύθητα ποσά που στέλνει η ΔΕΗ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει ελαφρώς μικρότερες επιδοτήσεις στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος. Πηγές μιλούν ότι για τις πρώτες 150 kWh η επιδότηση θα είναι στα 0,15 ευρώ ανά kWh έναντι 0,16 ευρώ τον Ιανουάριο. Για τις επόμενες 150 έως 300 kWh το ύψος της ενίσχυσης θα είναι στα 0,11 ευρώ/kWh έναντι 0,12 τον Ιανουάριο.

Η μέση μηνιαία επιδότηση για λογαριασμό 300 kWh θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ αντί για 42 ευρώ τον περασμένο μήνα. Και για τον Φεβρουάριο οι επιχορηγήσεις θα γίνουν για την κύρια κατοικία των οικιακών καταναλωτών και κλιμακωτά με βάση την κατανάλωση.

Σε ό,τι αφορά τους μη οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος θα διατηρηθεί αμετάβλητη η επιχορήγηση των 65 ευρώ/MWh. Αφορά αγροτικά, επαγγελματικά, εμπορικά, βιομηχανικά και λοιπές χρήσεις. Αν και είχε ανακοινωθεί η χορήγηση της ενίσχυσης με βάση κριτήρια, εντούτοις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει την ελληνική πρόταση.

Σε σχέση με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της κρατικής επιχορήγησης δεν θα αλλάξει τον Φεβρουάριο. Θα είναι στα 20 ευρώ ανά MWh, όπως και η έκπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στα 20 ευρώ ανά MWh. Ελαφρώς χαμηλότερη θα είναι η επιχορήγηση για τα μη οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου. Αναμένεται να είναι στα 20 ευρώ ανά MWh αντί για 30 τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This