«Καίνε» τις τσέπες οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο!

Must Read

Φωτιά έχουν πάρει οι προϋπολογισμοί των ελληνικών νοικοκυριών με τις τιμές στην ενέργεια να είναι στο «κόκκινο» και να καταγράφουν ραγδαία αύξηση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτόξευσε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Αύξηση 45% στο ρεύμα σε 5 μέρες!

Κατά την έκτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία, ο απολογισμός είναι θλιβερός. Σε όλα τα επίπεδα. Και στο οικονομικό πεδίο. Το ηλεκτρικό ρεύμα ανέβηκε κατά 45%, το πετρέλαιο παρουσίασε αύξηση κατά 3%, ενώ το φυσικό αέριο κατά 10%.

Το φυσικό αέριο την περασμένη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου είχε κλείσει στα 88,3 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ χθες έκλεισε τα 97,6 ευρώ, άνοδος 10,5%. Βέβαια ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει και τα 140 ευρώ. Το πετρέλαιο ήταν την περασμένη Τετάρτη στα 98 δολάρια το βαρέλι και χθες κοντά στα 101 δολάρια, κάτι λιγότερο από 3%. Εκεί που πραγματικά υπάρχει μεγάλη άνοδος είναι στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που από 175,61 ευρώ, εκτοξεύτηκε χθες στα 255,41 ευρώ, άνοδος 45,4%.

Αυτόν τον μήνα, η μέση τιμή για την απλή αμόλυβδη έφτασε από 1,730€/λίτρο στο 1,912€/λίτρο ενώ παράλληλα η ενισχυμένη βενζίνη ξεπερνά τα 2€/λίτρο. Η μέση τιμή για τους οδηγούς πετρελαιοκίνητων αγγίζει το 1,607€/λίτρο από 1,481€/λίτρο που ήταν το Νοέμβριο. Οι τιμές του υγραερίου φτάνουν στο 1€/λίτρο ενώ τέσσερις μήνες πριν η μέση τιμή ήταν στο 0,950€/λίτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, φαίνεται πως το Δεκέμβριο του 2020 οι τιμές της απλής βενζίνης άγγιζαν το 1,404€/λίτρο ενώ η χρονιά του 2021 έκλεισε με τους οδηγούς να πληρώνουν για απλή αμόλυβδη 1,712€/λίτρο.

Έντονος προβληματισμός και για τους οδηγούς πετρελαιοκίνητων

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2020, φτάνοντας τον Δεκέμβριο του 2020 στο 1,136€/λίτρο.

Οι τιμές εκτοξεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2021 προς το 1,449€/λίτρο και μέσα σε μόλις δύο μήνες είδαμε επιπλέον αύξηση με αποτέλεσμα η μέση τιμή το Φεβρουάριο να διαμορφώνεται στο 1,607€/λίτρο.

Διαβάστε ακόμα:

6η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Από τη μία διαπραγματεύσεις, από την άλλη βομβαδισμοί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This