Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης

Μετρητά ή κουπόνια; Όσα θα ανακοινωθούν για τους δικαιούχους και τα κριτήρια

Must Read

Από το μηνιαίο εισόδημα των πολιτών θα εξαρτάται το ύψος του επιδόματος για τα καύσιμα που θα ανακοινώσει σήμερα ή αύριο η κυβέρνηση, ενώ πηγές του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν πως δεν θα πρόκειται για οριζόντιο μέτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο στο οποίο φέρεται ότι έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφέρει πως οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα η οποία θα δημιουργηθεί, στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης. Σε αυτή θα δηλώνονται οι αποδείξεις των καυσίμων που έχει αγοράσει και στη συνέχεια θα δηλώνει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Με βάση τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, θα λαμβάνει σε «μετρητά» τα χρήματα της επιδότησης, καθώς φαίνεται πως απορρίφθηκε η πρόταση για επιστροφή φόρου ή για τη διανομή ενός «κουπονιού».

Ωστόσο, το σχέδιο προβλέπει ότι οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται στην ειδική πλατφόρμα δεν θα εκκαθαρίζονται αμέσως, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης οχήματος αποφασίσει να εφοδιαστεί με μικρά ποσά καυσίμου, θα λάβει το επίδομα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για τον καθορισμό του επιδόματος θα ενεργοποιηθούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ δεν προκρίνεται τελικά η επιβολή περιουσιακού «κόφτη». Σύμφωνα με ανώτατες πηγές του οικονομικού επιτελείου, το μέτρο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες δεν αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή οι πολίτες δεν θα κληθούν να ανατρέξουν σε παλαιότερες αποδείξεις βενζίνης, αλλά θα αφορά την περίοδο από την έναρξη ισχύος του μέτρου.

Το «πακέτο» των μέτρων αναμένεται να συμπληρωθεί από το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα προβλέπει ένα εφάπαξ ποσό, το οποίο εκτιμάται ότι θα διανεμηθεί σε ευάλωτα νοικοκυριά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τελικοί δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος, που δεν θα ξεπερνά τα 300 ευρώ, να είναι όσοι έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα.

Το πλέγμα των μέτρων στήριξης αναμένεται να περιλαμβάνει και επέκταση του επιδόματος στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά, αλλά και στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις. Μάλιστα, το ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί πάνω από τα 50 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, αντί των σχεδόν 40 ευρώ τους πρώτους μήνες του 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Πακέτο στήριξης για… κλάματα: Πετσοκομμένες επιδοτήσεις και αόριστα εισοδηματικά κριτήρια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This