Νέο σοκ: Αυτές οι συντάξεις κόβονται έως 300 ευρώ!

Ποιοι συνταξιούχοι κινδυνεύουν

Must Read

Μέσα σε ένα άθλιο κλίμα οικονομικής, πανδημικής και ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε αφενός να μοιράσει επιδόματα ψίχουλα και αφετέρου να μειώσει επιπλέον τα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματα των πάμφτωχων συνταξιούχων.

Πλήρης φτωχοποίηση

  • Όσοι παλαιοί συνταξιούχοι πριν του 2016 είχαν αναλάβει εργασία πριν από 6 χρόνια, αναμένεται να πληρώσουν το «μάρμαρο». Η συγκεκριμένη κατηγορία κινδυνεύει να πληρώσει πέναλτι 12 συντάξεων εάν δεν δηλώσει την απασχόλησή τους.
  • Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν αναλάβει εργασία δεν είχαν καμία επίπτωση στις αποδοχές τους εάν η σύνταξη τους ήταν έως 998 ευρώ το μήνα. Πάνω από αυτό το ποσό προβλεπόταν περικοπή 30% επί της σύνταξης.
  • Και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που συνέχιζαν την εργασία το ποσό της σύνταξης που δεν επιδεχόταν καμία μείωση σε περίπτωση απασχόληση ήταν στα 1.996 ευρώ. Ανεξαρτήτως, και στις δύο περιπτώσεις, ύψους αποδοχών από την εργασία.

Πλέον, οι παλαιοί συνταξιούχοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν την απασχόλησή τους ώστε εξ αρχής να περικόπτεται κατά 30% η σύνταξή τους από το πρώτο ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση δηλαδή στις συντάξεις των απασχολουμένων έως 300 ευρώ το μήνα, ανεξαρτήτου ύψους σύνταξης!

Και αφού το κράτος δεν διαθέτει ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι συνταξιούχοι θα δήλωναν απασχόληση και εργοδότη, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλουν χειρόγραφη δήλωση της απασχόλησής τους στον ΕΦΚΑ. Εάν δεν το πράξουν μέσα στο μήνα κινδυνεύουν με πέναλτι στο ύψος του ετήσιου ποσού της σύνταξης.

Να σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι μετά τις 12/5/2016 που αναλαμβάνουν εργασία, αλλά και οι συνταξιούχοι πριν το 2016 που αναλαμβάνουν εργασία μετά τις 12/5/2016, έχουν πέναλτι 30% επί των συντάξεών τους. Εκτός από τους συνταξιούχους κάτω από 62 ετών που απασχολούνται στο δημόσιο και οι οποίοι θα απολέσουν ολόκληρη τη σύνταξή τους (από 1/3/2022).

Ποιοι εξαιρούνται από το πέναλτι; Όσοι συνταξιούχοι έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ καθαρά από αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This