Φορολογική αφαίμαξη και τον Μάρτιο!

Αυξήθηκαν στο τρίμηνο κατά 511.000.000 ευρώ ή 17,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στον Προϋπολογισμό

Must Read

«Έκρηξη» φοροεσόδων εν μέσω ακρίβειας «αποκαλύπτουν» τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 12,144 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,337 δισ. ευρώ ή 12,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022, ενώ μόνο τον Μάρτιο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 3,44 δισ, ευρώ, αυξημένα κατά 511.000.000 ευρώ ή 17,5% έναντι του στόχου.

Πρόκειται για μια «έκρηξη» των φορολογικών εσόδων σε μια περίοδο κατά την οποία οι φορολογούμενοι και οι επαγγελματικοί φορείς ζητούσαν εναγωνίως από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση φόρων. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο, αντί να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, διατήρησε τους φόρους και πλέον με τα «φουσκωμένα» φορολογικά έσοδα υπόσχεται στους πολίτες επιδοτήσεις για την ανακούφιση από την ακρίβεια.

Στην πράξη πρόκειται για μια τακτική την οποία ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η αντίδραση των πολιτών να φανεί στην κάλπη, κυρίως από τη μεσαία τάξη, καθώς η τακτική αφαίμαξης της κοινωνίας φαίνεται πως επιλέγεται και από την παρούσα κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτήν την περίπτωση, με τον πληθωρισμό να «σπάει» κάθε ιστορικό ρεκόρ, τα μέτρα στήριξης μέσω επιδοτήσεων αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των ανατιμήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Μάλιστα, στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «μέρισμα ακρίβειας», το οποίο, όμως, αποφεύγουν να εξηγήσουν ότι προέρχεται από τους υπέρογκους φόρους που καταβάλλουν οι πολίτες.

Επισήμως το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την υπερεκτέλεση του Προϋπολογισμού, στο σκέλος των φορολογικών εσόδων, στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022, καθώς και στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This