Power Pass: Αυτή είναι και επίσημα η ημερομηνία πληρωμής του!

Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για την επιδότηση στο ρεύμα - Ποιος είναι ο στόχος για τον κάθε δικαιούχο, σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα

Must Read

Διφορούμενες είναι τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες σχετικά με το πότε θα δοθούν τα χρήματα που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα. Υπουργοί και Υφυπουργοί φάσκουν και αντιφάσκουν, αφήνοντας μέσω των δηλώσεών τους, κενά και απορίες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μπορεί να μην επιβεβαίωσε ότι οι πληρωμές θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή 15/7, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι δικαιούχοι του Power Pass θα δουν άμεσα τις αποζημιώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τους. H επιστροφή των χρημάτων για την επιδότηση στο ρεύμα θα γίνει σταδιακά αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο.

«Οι καταναλωτές που είδαν από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Μάιο του 2022 τους λογαριασμούς ρεύματος «φουσκωμένους» και έκαναν αίτηση για το Power Pass (τις αποζημιώσεις από 18 έως 600 ευρώ), θα πάρουν τις επιστροφές τις επόμενες μέρες, ίσως και έως το τέλος της εβδομάδας», τόνισε συγκεκριμένα ο Κώστας Σκρέκας.

Συνολικά υποβλήθηκαν 2,8 εκατομμύρια αιτήσεις σε σύνολο 4 εκατομμυρίων νοικοκυριών που πληρούν το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ καθαρού οικογενειακού εισοδήματος. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκας, κάθε δικαιούχος αναμένεται να ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, η επιστροφή των χρημάτων για την επιδότηση στο ρεύμα θα γίνει σταδιακά αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο. Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, εξήγησε ο κ. Σκρέκας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Οι τέσσερις παρεμβάσεις 

  • Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασίων
  • Λειτουργία 5 εργοστασίων  αερίου με diesel εφόσον χρειαστεί
  • Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
  • Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας

«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», τόνισε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Power Pass: Θολό τοπίο με την ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This