Με μοντέλο «Fuel Pass» το νέο ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης

Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να «σπάσει» κάθε ρεκόρ!

Must Read

Ενισχυμένο και διευρυμένο επίδομα θέρμανσης εν όψει του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο που προβλέπει την αύξηση του επιδόματος, όπως επίσης και τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και να αρχίσει ακόμα και από τα 1,70 ευρώ το λίτρο!

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει κατά 20% το συνολικό κονδύλι για την επιδότηση θέρμανσης, που δεν αποκλείεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 200.000.000 ευρώ. Παράλληλα, θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έως και σε 40.000-45.000 ευρώ, ακολουθώντας στην πράξη το μοντέλο των κριτηρίων που είχε εφαρμοστεί στο «Fuel Pass». Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022 είχε διαμορφωθεί στα 166.000.000 ευρώ.

Περισσότερα νοικοκυριά

Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, πρακτικά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης θέρμανσης τους επόμενους μήνες περισσότερα νοικοκυριά, καθώς ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει ήδη εκτροχιαστεί από το ισχυρό κύμα της ακρίβειας σε λογαριασμούς ρεύματος, καύσιμα και τρόφιμα. Θα πρέπει να επισημανθεί πως τα ποσά της επιδότησης που δόθηκαν πέρυσι ξεκινούσαν από τα 100 ευρώ και έφταναν έως και τα 750 ευρώ. Ωστόσο, το ανώτατο πόσο της επιδότησης έλαβαν ελάχιστες οικογένειες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς αφορούσε πολύτεκνες οικογένειες σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως το… Βελούχι Ευρυτανίας.

Η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και το νέο διευρυμένο πλαίσιο που θα εφαρμοστεί αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο, ενώ τα τελικά πόσα της επιδότησης θα κλειδώσουν αύριο, όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για την πορεία του ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο του 2022, που θα καθορίσουν το τελικό ύψος του δημοσιονομικού χώρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This