Στα σκαριά και η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες!

Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο REPowerEU και θα αρχίσει όταν πάρει την ευρωπαϊκή έγκριση

Must Read

Ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης και τοποθέτησης ηλιακών θερμοσιφώνων έχει στα σκαριά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας. Το σχετικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο REPowerEU και μόλις προχωρήσει η ευρωπαϊκή έγκριση θα ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόγραμμα αντίστοιχο του «Εξοικονομώ», ενώ δεν αποκλείεται να συνδυαστεί και με την αντικατάσταση παλαιών θερμοσιφώνων με ηλιακούς, κάτι ανάλογο δηλαδή με το πρόγραμμα αντικατάστασης ψυγείων, κλιματιστικών και καταψυκτών, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα για την εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών σε στέγες, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξηγώντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξασφαλίζουν την ένταξή τους στο δίκτυο με μια απλή γνωστοποίηση στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, προβλέπεται να υπάρξει και δυνατότητα επιδότησης από σχετικό πρόγραμμα που θα «τρέξει» τους επόμενους μήνες.

Το πρόγραμμα θα αφορά συστήματα net-metering, τα οποία επιτρέπουν στον καταναλωτή να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της πράσινης ενέργειας που του περισσεύει. Τα έργα που αναμένεται να αναπτυχθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα αφορούν συνολικά περίπου 2,5 γιγαβάτ, όσος δηλαδή είναι ο ηλεκτρικός χώρος που εξασφαλίστηκε στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ με την αύξηση της χωρητικότητας των υποσταθμών. Για τα νοικοκυριά και τα μικρά αγροτικά φωτοβολταϊκά τα κονδύλια θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ και το REPowerEU, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This