«Οχι» ΕΦΚΑ στα golden boys του Χατζηδάκη

Must Read

Απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ η πρόταση του διοικητή για την πρόσληψη διευθυντών με μισθούς έως 8.000 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για την εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, με πρόσχημα τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού, σκοπεύει να δημιουργήσει μια «στρατιά» golden boys ανάλογη με αυτήν στη ΔΕΗ, με τεράστιους μισθούς, την ώρα που οι συντάξεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πέραν των αναμενόμενων αρνήσεων, απορριπτική ήταν και η ψήφος των δύο εκπροσώπων υπουργείου. Συγκεκριμένα, αρνητική ψήφο έδωσαν η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή του υπουργείου στο οποίο προΐσταται ο κ. Χατζηδάκης, αλλά και ο εκπρόσωπος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών!

Ο νόμος που ψήφισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπει όχι μόνο τον διπλασιασμό των αποδοχών του διοικητή του ΕΦΚΑ, αλλά και των τεσσάρων υποδιοικητών του ασφαλιστικού ταμείου. Οπως αποκαλύπτεται, η ετήσια δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 253.321 ευρώ και ενώ, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, προβλέπονται 13 γενικές διευθύνσεις, 63 διευθύνσεις, 12 υποδιευθύνσεις και 291 τμήματα.

Το χειρότερο όλων ήταν η προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες της νομιμοποίησης της απαράδεκτης αυτής πρακτικής, καθώς ο ΕΦΚΑ εμφάνισε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, και ενώ η κυβέρνηση και τα φίλια μέσα μαζικής ενημέρωσης αποσιώπησαν παντελώς τις προκλητικές αμοιβές εν μέσω θηριώδους ακρίβειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This